Te for to:
Plukk ferske løvetann blader,skyll dem og putt i en tekanne. Hell over kokende vann og la det trekke i minst 10 min. Ikke kast ut restene av teen. Det er like mye nytte i det kaldt.De brukte bladene legger du i komposten..
Te av blomstene lager du på samme måte,men ikke skyll dem først. Ønsker du en enda søtere te smaker honning ekstra godt i.
Deilig Dandelion Salat:
1l løvetannblader(bruk helst helt unge myke blader)
1l vanlig salat
1 hardkokt egg
croutons: 2skiver dagsgmlt. Brød
2ss olivenolje
hvitløk/hvitløksalt og salt
dressing: 60ml olivenolje
1ss tamari/soyasaus
10ml sitronsaft
Vask og riv de grønne bladene i biter . Putt i en salatbolle. Skiv opp egget og legg oppå. Kutt brød i terninger og stek i oljen til det er krispt.Ta i hakket hvitløk i et øyeblikk før taes av varmen,eller strø over hvitløkssalt. Lag dressing i et lite glass.hell over rett før servering. Pynt med løvetann blomster.
No comments:
Post a Comment