Thursday, April 22, 2010

Løvetann-hagens superfoodIngenting du dyrker i hagen kommer til å komme opp mot våre vilde super-food vekster.Og tro det eller ei - de krever null arbeid fra vår side, annet enn å gå ut og plukke dem. Og samtidig får vi gjort arbeid i hagen.

Løvetannen skulle kansje ikke stå midt oppe i grønnsaksåkeren eller blomsterbedet, men når vi luker den ut kan vi lage te av bladene og blomstene og en leverstyrkende tinctur av røttene. Løvetann er nemlig en fantastisk lever-celle fornyer.Det gode med kroppen vår er at den er utrolig selvhelende om vi bare gir den de riktige ingrediensene.

Leveren, vårt mest belastede indre organ idag pga vår tendens til over «indulgens» og excesses i matveien, og stressfyllte livsstil, vil fornye seg i løpet av 7 måneder.Og hvis vi i denne tiden gir den litt støtte, så vil vi ha en ny og bedre lever på et halvt år.

Hva med å utnytte denne fantastiske og livgivende planten som beærer oss med sin tilværlese over alt vi er. Her snubler vi rundt, stresset, sinna, premenstruelle, utålmodige, irriterte, med hjertproblemer og ufordøyd mat og liv, og like utenfor stuedøren så har vår skaper strødd om seg med plantene som kan hjelpe oss til en bedre helse og dermed bedre liv.

-Ingvild

No comments:

Post a Comment