Friday, August 27, 2010

Hirse, det ene basiske frøet vi har

Photobucket
(pic: Sunniva Flesland)

Hirse,et basisk "kornslag"..egentlig et frø.
Vår tids største helseutfordring,er at nesten alt vi spiser og i tillegg en stressfyllt hverdag, er syredannende for blodet vårt.
Når blodet blir for surt,blir vi trøtte,ute av balanse og til syvende og sist,syke.
Den enkleste måten å sørge for en god helse ,er å sørge for at vi får nok basedannende mat i oss,for å balansere all maten som gjør blodet surt. Vi vet stort sett hva som er bra for kroppen. Grønnsaker og frukt er basedannende. Problemet er at vi sjelden får en så stor del av dette inn i kostholdet i løpet en dag til at det balanserer for alt sukker, kaffe,ferdiglaget mat,pluss ikke å snakke om stress,som også gjør blodet surt. Dvs vi trenger flere base elementer i løpet av dagen. Det letteste er nok å ta det i tablettform ie blågrønne alger som spirulina ,grønne som clorella ,eller ,hvetegress,bygggress etc..alle grønne blader og grønnsker. En annen mulighet er å lage seg grønne smoothier..
Vi kan også bli mer bevisst på hvilke matgrupper som gjør oss bra, og velge fler av dem i løpet av en dag. Hva med å starte dagen med en hirsegrøt? Et basisk grunnlag for dagen er i alle tilfelle ikke altfor galt..

Ca. 2 dl hel hirse-skyll under litt varmt vann for å få bort det litt bitre
6dl vann-kokes opp og la koke 20 til 30 min. Ta gjerne en kanelstang og kok med.
rosiner,hakkede mandler-kokes med.Hvis du ønsker en mykere grøt,ta litt mer vann.
Et raspet eple og en tommelfingerlang raspet ingefær,tilsettes når grøten er kokt
Økologisk appelsinsaft eller sitron saft tilsettes tilslutt
Hvis du trenger det mer søtt kan du søte med litt maplesirup eller lynghonning(mest
basiske honning)
Ønskes litt sundt fett på toppen kan jeg annbefale kokosa!

God appetitt og god dag.

No comments:

Post a Comment